Алла Пугачова напусна Русия с еднопосочен билет, взе и децата си

0
91
Алла Пугачова с децата си

Певицата Алла Пугачова е напуснала Русия с еднопосочен билет. Това твърди вестник „Известия“. По информация на изданието тя е заминала за Тел Авив с еднопосочен билет, придружена от децата си, пише „Труд“.

През пролетта изпълнителката отново летя за Израел със съпруга си Максим Галкин, който е признат за индивидуален чуждестранен агент, и децата си. Там семейството има елитно имение, което според запознати струва най-малко 6 милиона долара.

В края на август Пугачова се завърна в Русия, а по-късно мъжът й Галкин беше признат за чужд агент. Министерството на правосъдието посочи, че художникът е публикувал антируски изявления в социалните мрежи и освен това има източник на финансиране в Украйна. Галкин обаче не се съгласи с новия си статус.

В отговор Пугачова поиска също да бъде включена в списъка на чуждестранните агенти и заяви, че е безсмислено да се изпращат млади мъже на смърт в Украйна заради „илюзорни цели“. Тогава от Кремъл се въздържаха да коментират действията й.

Източник на „Известия“ обаче твърди, че след това изявление певицата се проверява по закона за дискредитация на руската армия.