Украинското разузнаване: В Русия предстои обща мобилизация

0
235
Снимка: Realniistorii

Смята се, че това ще бъде обявено на парада на 9 май

След британското и украинското разузнаване заговори за предстояща мобилизация в Русия. „Руските сили търпят големи загуби в Украйна, затова Москва обмисля да обяви общонационална мобилизация. Смята се, че това ще стане на парада на 9 май, но не е изключено Русия да не може да се организира толкова бързо“. Това твърди в интервю за украинското издание „НВ“ ръководителят на украинското разузнаване генерал-майор Кирило Буданов.

„Росрезерв /Руската федерална агенция за държавните резерви, бел. ред./ сега започна да проверява с какво наистина разполагат и да изчислява какво могат да предоставят след издаването на заповед за мобилизация. Това е една от най-важните стъпки преди началото на истинската мобилизация… Очаква се на 9 май да бъде обявена, но аз лично смятам, че Москва няма да успее да се организира навреме“, допълни Буданов.

Според него Кремъл вече е стартирал „скрита мобилизация“ чрез назначаването на платени бойци и привличането на хора от Сирия и Либия.

„И сега се кани да обяви открито общонационална мобилизация. Наистина се чудя: как Москва ще обясни това на собствения си народ? Защо Русия с нейната „първа или втора най-добра армия“ в света има нужда от мобилизация, ако според официалните им изявления всичко върви по план, и Украйна като военна машина е нищо?“, каза разузнавачът.

Буданов предположи, че мобилизацията ще бъде извършена под извинението, че Русия се бори „не срещу Украйна, а срещу целия англосаксонски свят“.