Антон Кутев за дубайското назначение в МВР: Ми що пък да не е от Божков?

0
496
Антон Кутев

Това не значи, че сме зависими от него или от Дубай, твърди говорителят на МВР

Поканата да стана говорител на кабинета дойде от президента. В България настанаха времена за промяна, а това служебно правителство има шанс, заяви пред Нова Антон Кутев от БСП, който ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев.

„Не трябва да отговаряме за всяко назначение. Говореше се, че правителството е на БСП, сега се говори за човек на Васил Божков в МВР. Може и да има човек на Божков, но това не значи, че сме зависими от него или от Дубай. След като 10 години управляваха (бел. авт. – ГЕРБ) и доведоха ситуацията дотук, сега обръщат всичко, че имало един кандидат от Божков. Ми що пък да не е от Божков. Това, че жената е била член на партия… Той и Борисов е бил член на БКП“, каза Кутев.

Учредителка на партията на Васил Божков „Българско лято“ е предложена да оглави политическия кабинет на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Кандидатурата на Елена Павлова Фичерова-Караиванова за МВР обаче трябва да мине през одобрение от Министерския съвет.

„Целият тоз рев за смени… ами сменяме ги, като се налага. Не знам да са сменяни хора, които вършат работа“, коментира Кутев чистките по министерства и държавни агенции.

„Министрите от служебното правителство са почтени професионалисти“, допълни той за кабинета Янев.

„Имаше проверка и Росен Спецов не дължи нищо на НАП. Няма как да си шеф на НАП, без да са ти платени всички сметки“, коментира Антон Кутев новината, че новият шеф на приходната агенция продал фирма, която по-късно затънала в дългове за данъци от 1 млн. лв.