Кутев и Йончева поискаха оставката на Нинова

0
115
Корнелия Нинова и Елена Йончева

Решенията на Нинова вече нямат никакво значение, написа говорителят на служебния кабинет

Лидерът на БСП Корнелия Нинова да подаде оставка, настоя във фейсбук говорителят на служебния кабинет и дългогодишен ръководен кадър на левицата Антон Кутев.

Той обаче изрази предположение, че вероятно това няма да се случи. „За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена. Решенията на Нинова вече нямат никакво значение“, написа той в социалната мрежа.

По негови думи сега важно е дали 130-годишната партия може да реши проблема със собственото си управление.

Днес става въпрос за физическото оцеляване на партията и незабавната смяна на председателката е първо условие да продължим напред, категоричен е Кутев.

Според него спасяването на БСП ще бъде дълъг, труден и несигурен процес. Така обаче по негови думи не може да се продължи и ден.

Оставката на Нинова поиска и Елена Йончева.

„Не трябва да допускаме БСП да изпадне от активната политика. Левицата трябва да е в първите редици на промяната в България. С Корнелия Нинова начело на БСП вече е напълно ясно, че това не може да се случи“, категорична бе евродепутатката от групата на социалистите и демократите.

По нейнни думи в България Корнелия Нинова превърнала левицата в консервативна партия, близка до националистите, и допуснала тайни и не толкова тайни сговори с ГЕРБ. В нейно лице никой не припознава промяната, отсече Йончева.

По последни данни на ЦИК при 60,95% обработени протоколи с 10,25% подкрепа БСП заема едва четвърта позиция, отстъпвайки пред ДПС, която се откъсва значително напред с 14,2% от гласовете.