Атлантическият съвет: Ново служебно правителство ще е пагубно за България

0
164
Снимка: фейсбук

България не трябва да се поддава на руския шантаж, призовават от организацията

Атлантически съвет на България, фейсбук

Поздравяваме ГЕРБ за принципната позиция по изгонването на руските шпиони от България!
България не трябва да се поддава на руския шантаж!
Същевременно, призоваваме лично Бойко Борисов и ГЕРБ да не допускат, точно сега, на върха на руската хибридна атака против България и в разгара на войната в Украйна, ново служебно правителство на пРезидента! Това ще бъде пагубно за държавата ни!
Партийният егоизъм го има и ще го има винаги, но в такива моменти трябва да се мисли преди всичко за България. Нашата България. Държавата, която искаме да имаме и да оставим на децата си.
Затова, за пореден път, призоваваме в рамките на това Народно събрание да бъде мобилизирано съществуващото и сега евроатлантическо мнозинство, в името на няколко общи цели:
1. Недопускане на нов служебен кабинет на пРезидента!
2. Премахване от Конституцията на института „служебно правителство“; и лишаване на Кремъл (чрез пРезидента) от този лост за влияние върху България. Първо махнете служебното правителство, а после отивайте на избори!
3. Иницииране на процедура по импийчмънт на Румен Радев.
4. Влизане в Еврозоната на 01.01. 2024 г. и в Шенген!
5. Енергийна независимост и скъсване с Газпром! Осигуряване на алтернативни доставки още тази зима.
6. Държавен контрол над Лукойл.
7. Предоставяне на оръжие за Украйна и в замяна на това получаване на подкрепа от ключови наши съюзници в НАТО за технологичното превъоръжане на българските въоръжени сили.
8. Депутинизация на държавните институции и специалните служби!
8. Депутинизация на медиите и социалните мрежи. Решаване на проблема с проруското модериране на българското съдържание на Фейсбук – най-голямата социална медия у нас и основен вектор за разпространение на проруска пропаганда и формирането и манипулирането на политически нагласи сред избирателите.
Около това може да се обедини едно програмно правителство, което да осигури стабилност на държавата в този момент. Държявническо мислене трябва. Стратегия с няколко хода напред. А не политика „стимул-реакция“.
Остава да се намерят приемлив премиер и министри, които да преведат България през това време на тежки изпитания и интензивна руска хибридна война против нас.
Егото на заден план!
Да запазим България!
А избори ще има много занапред.