Българският граничар убит заради кражба на домашни животни?

0
131
Дойчин Дойчев КАДЪР: NOVA NEWS

Разследването е пред приключване

„Получихме информация от турските власти, че не се касае за престъпление, свързано с нелегалната имиграция или с организиран характер. По-скоро става дума за криминално престъпление от битов характер. Вероятно – кражба на селскостопански животни. От турска страна да се крадат животни, които са в пограничната зона“, заяви на брифинг след срещата между българските и турските власти за убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров шефът на Окръжната прокуратура в Ямбол Дойчин Дойчев.

Убитият граничар Петър Бъчваров. СНИМКА: ФЛАГМАН

„Разследването е напреднало. Колегите са свършили значителна работа, както и ние. Експертизите показват, че убийството е извършено с ловно оръжие, 12 калибър, а сачмите са били за едър дивеч. Разследването на стрелбата е към края си“, каза още Дойчев, цитиран от „24 часа“

„Днес проведохме координационна среща с турските власти. Идеята беше да обменим информация, за да може разследването да приключи в най-кратки срокове. То е в напреднала фаза, да не кажа, че е пред приключване”, обясни Дойчев.

На 7 ноември граничният полицай Петър Бъчваров беше застрелян при обход на оградата между България и Турция. За убийството бяха задържани двама братя, турски граждани – Енгин Е. (на 24 години) и М. Е. (на 28 г.).