Бойко Борисов на среща с Буяр Османи: Да спрем с провокативните действия

0
89
Бойко Борисов и Буяр Османи

Искам да имаме все по-добри отношения, каза лидерът на ГЕРБ на северномакедонския външен министър

Бойко Борисов се срещна с външния министър на Северна Македония Буяр Османи. Лидерът на ГЕРБ-СДС призова да се загърбят конфликтите и провокациите между двете държави.

„Работата, която свършихме с решението на парламента за пътя на Северна Македония и Албания, е изключително важна за нас. Знаете, че ГЕРБ свърши тази работа. Бяхме поели ангажимент и към вашите социалдемократи, и към ВМРО“, заяви още Бойко Борисов.

Относно напрежението, което се създаде между Северна Македония и България, Борисов каза, че има и положителни примери:

„За съжаление инцидентът с химна на българския футболен отбор създаде напрежение в България. Но имаме и положителни примери – първа копка за коридор номер 8.“

„Имаме път към Европа. Ние сме най-близки. Молбата ми е да спрем с подобни провокативни действия, защото не са хубави. Като почнаха да освиркват българския химн, всички се питаха „какво лошо сме ви направили“, добави още политическият лидер.

Бойко Борисов изяви своето желание между България и Северна Македония да просъществуват бъдещи по-добри отношения.

„Искам да имаме все по-добри отношения. Можем да се поздравим за успеха и да продължим заедно. Важните неща се движат. Трябва да настроим обществото да не се влияе от дребни неща“, категоричен бе той.

Османи от своя страна заяви, че най-добрият начин е комуникация.

„Много е важно двете страни да реагираме адекватно на провокациите“, коментира Османи.

Бойко Борисов сподели, че не бива двете страни да позволяват да навлизат в конфликти.

„Сърбия и Косово, Украйна и Русия, Турция и Гърция. Целият регион е в конфликт. Остава и ние, и Северна Македония да влезем в конфликт. Хората искат да живеят добре. Да имат газ, да имат ток, да имат просперитет“, в заключение добави Борисов.