Борислав Цеков: Защо, след като Рашков каза, че няма доказателства, Борисов бе задържан

0
611
радев
Борислав Цеков

Арестите на Борисов и Горанов са незаконни, твърди юристът

„Няма юридически критерий, по който разпитът на министър-председателя Петков да стане причина за действия по неотложност. Тя не е каквото му хрумне на МВР. Цялата акция, както е направена, е поредица от полузаконни или напълно незаконни действия. Те ще компрометират досъдебното производство. Арестът на Борисов е незаконен, както и този на Горанов“. Това заяви юристът д-р Борислав Цеков за „Нова нюз“.

Той е категоричен, че има открита демонстрация на политически подбуди. „За да има неотложност, трябва действията да са единственият възможен начин за запазване на доказателствата. Очевидно е, че Борисов и Горанов не могат да бъдат разследвани от полицията, а от следовател, защото са били част от Министерския съвет. Некомпетентен орган провежда разследване“, обясни той. И попита защо, след като Рашков е казал, че няма доказателства, Борисов е арестуван.

„Божков може да бъде разпитан като обвиняем, след като обвинението бъде потвърдено със съдействието на отсрещната държава, в която се намира, а тя да гарантира самоличността му. Като свидетел процедурата е същата“, подчерта Цеков.