Борислав Гуцанов от БСП: Бездействието със заседналия кораб е престъпление и показва пълна безпомощност

0
129
Борислав Гуцанов

Ние сме на половин крачка от екологична катастрофа, при положение че имаме всички мощности това да бъде избегнато, заяви той

„Засядането на кораба „Vera Su“ представлява огромен екологичен проблем за цялостно замърсяване на крайбрежието. В продължение на една седмица не се предприемат никакви действия. Това, че корабът е оставен на скалите, включително с екипажа на борда си, е престъпление към екологията на държавата, към хората и показва една пълна безпомощност.“ Това заяви народният представител в 46-ото Народно събрание от БСП Борислав Гуцанов пред „България он еър“.

„Ние сме на половин крачка от екологична катастрофа, при положение че имаме всички мощности това да бъде избегнато. Трябваше просто да бъде създаден кризисен щаб и да се действа адекватно в дадената ситуация. Освен това времето беше великолепно повече от седмица и нямаше никакъв проблем това да стане,“ добави Гуцанов.

„От БСП ще инициираме законодателни промени за възстановяване на морското спасяване. То може да потрябва веднъж на 50 години, но краят може да бъде фатален с много човешки жертви и с огромни щети за държавата,“ подчерта социалистът.