Борисов: Българите умират заради лошото управление на Радев и Кацаров /видео/

0
97
Снимка и видео: фейсбук

Искаме оставката на Стойчо Кацаров, той отдавна не е легитимен здравен министър, заяви Десислава Атанасова

„Намираме се в абсолютен информационен и ваксинационен провал. Това правителство и неговият архитект Румен Радев имаха достатъчно време да проумеят, че вирусът не е шипченски, а го има и е необходимо да се носи отговорност“, заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тя заяви, че последните месеци, седмици и дни наблюдаваме самодоволната усмивка на Кацаров, който е виден антиваксър, а в същото време МЗ разиграва томболи със смарт часовници, картинки в социалните мрежи, „а юмрукът прави лицеви опори или катери върхове“.

Атанасова определи въвеждането на „зелени сертификати“ като абсолютен саботаж за бизнеса, защото мярката се внася от днес за утре. Също така според нея това е нарушение на свободната воля за избор. „Правилна е реакцията на българските граждани срещу това решение на проваления министър Кацаров и кръстника на това правителство Румен Радев. По най-бързия начин да се върнат зелените коридори“, заяви Атанасова.

Тя, както и проф. Костадин Ангелов, определиха грубо газане на избора на всеки българин да живее в свободна и демократична държава, груба злоупотреба с доверието на хората, при положение че страната ни е с 25% ваксинирано население.

„Искаме оставката на Стойчо Кацаров, той отдавна не е легитимен здравен министър, а на 14 ноември народът ще вземе оставката на Румен Радев“, заяви още Атанасова.

Проф. Костадин Ангелов допълни, че страната ни е първа по смъртност не в Европа, а в света. Той припомни, че при клетвата на първото служебно правителство на Румен Радев е имало министър, който е трябвало да бъде под карантина и припомни как Радев беше изгонен от Естония именно заради скандал, че е контактен с коронавирус, но не е съобщил.

Борисов припомни думите на Румен Радев, че българите не умират от коронавирус, а от лошото управление. Лидерът на ГЕРБ добави – „лошото управление на Радев и Кацаров“. Борисов запита дали наистина е вярно, че са дадени 10 милиона лева за пиар кампания как да се мият ръцете?

„А сега гледаме кампания как един си мие ръцете. Ами да направят една кампания и за ушите, краката и накрая под мишниците“, каза той и добави, че не е смешно, но такава е ситуацията в момента.

„Вчера Радев се сети, че има коронавирус. Онзи ден се сети, че има и финансова, и икономическа, и чудовищна криза и инфлация. Пак с евтин пиар събра уж енергийните дружества да взимат някакви мерки и решения. Кога се сети? Ние от месеци наред обясняваме за цената на тока, цената на газа и това, че не се води ваксинационна политика“, недоумява Борисов.