Борисов: Габриел и Денков са много близо до намиране на решение

0
83
Бойко Борисов Снимка: 24 часа

Трябва да се вземат страшно важни решения. Не е по силите на една партия, но ПП имат високо самочувствие, отбеляза лидерът на ГЕРБ

„Мария Габриел и Денков водят преговорите, мисля, че са много близко до вземане на решение. Но докато всичко не договорят, нищо не е договорено.“ Това коментира в парламентарните кулоари лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се пошегува, че е време за „сутрешния брифинг“ минути преди в НС да бие звънецът за началото на депутатския работен ден.

Още преди изборите казах, че единственото добро е експертно, широко правителство, ако стане – между първите две партии, каза още той.

Борисов подчерта, че „Промяната“ „искат сами да си носят отговорност, включително с политически лица“ по отношение на съставянето на правителството. „Ние и ДБ отговаряме на техните искания“, заяви той многозначително на въпрос дали ГЕРБ ще предложат свои хора в бъдещия кабинет. Като „24 часа“ писа, ДБ отказват да предлагат министри и искат изцяло експертен кабинет.

„Ако има одобрени експерти от по-широк спектър и те ги приемат, това е тяхно право. Хубаво е и другите партии да предложат, много тежко е времето. Трябва да се вземат страшно важни решения. Не е по силите на една партия, но те имат високо самочувствие“, добави още Борисов малко след като акад. Николай Денков призна, че Мария Габриел е предложила експерти за допълване на проектокабинета му.

Във връзка със свидетелските показания на манекенката Ивайла Бакалова по повод „Барселонагейт“ лидерът на ГЕРБ настоя, че не я познава. Той се ядоса, че всеки ден медиите се занимават само с него. „Оставете ме, 2 г. не сме на власт. Нямате ли си друга фигура“, гневен бе Борисов. И попита как някой може да знае нещо за него, като не се познават. Поне футбол да бяхме играли заедно, каза той, преди да влезе в пленарната зала.