Борисов: Грабят ви, а една лъжица асфалт не са положили /видео/

0
203
Снимка и видео: фейсбук

Някой да влезе в Министерския съвет и да направи тест на управляващите за наркотици, заяви лидерът на ГЕРБ в Хасково

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече управляващите „безскрупулни, жестоки и подли” в началото на срещата си с активисти на ГЕРБ в Хасково. Той няколко пъти се пошегува с видеото на културния министър Атанас Атанасов, което предизивика широк отзвук в социалните мрежи, съобщава Tribune.

Борисов настоя някой да влезе в Министерския съвет и да направи тест на управляващите за наркотици. Той даде пример и с пернишка дискотека, в която попитали: „Извинете това частен бой ли е?”. А ние питаме: „Това само бой на управляващите ли е, или можем и ние да се включим?”, продължи Борисов по повод твърденията за насилие в правителството.

Бившият премиер отрече да има друга къща освен родната си в Банкя, кюлчета или пари.

„Целият този комплекс, финансиран от мутрите в България, се изправи срещу мене. Грабят ви. За моите противници кой е най-големият ми грях – не дадохме мрежите на ЕСО, пуснахме чисто нови далекопроводи и свързахме България с Румъния и Гърция. Второ – не могат да ми простят, че не продадох тръбите – 100% са ваша собственост – защо оставяте да ви ги крадат под носа? Сега, ако в едно дружество имаш 2 млрд. лв. и изтеглиш тях, те ще кажат, че това са някакви стотици милиони. Усещате ли как ви грабят”, попита Борисов.

„Една година ние не управляваме и все ние сме им виновни, а баща им Румен Радев не е виновен. Само в една сфера са по-добри – кражбата. И се държат като мутри”, поясни Борисов.

Той даде примери с раздорите в кабинета, като цитира Тошко Йорданов за това, че Чернева е потвърдила за вдигане на ветото за РСМ, както и Ива Митева, която в ефира на Нова телевизия разказа за натиска над Каримански.

Борисов засегна темата и с парите в МРРБ. „Гинат хора по пътищата, „Тракия” е в безобразно състояние. Вчера жена почина заради строшена мантинела. „Марица” не е чистена от година. Обещаха по 4 магистрали на година, а метър не са направили. Една лъжица асфалт не са изсипали”, каза Борисов. По думите му най-големият грях на Радев е, че е разделил обществото.

„Радев да си носи отговорност за тези, които доведе. Казвам го без никаква злоба. Миналата година му оставихме пълен фискален резерв. А лихвите и заемите, които взимат, после се връщат. Ако аз бях премиер и финансовият министър провали сделка – както Асен Василев за пореден понеделник тегли заем – той щеше да си е заминал до вечерта”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„Урсула фон дер Лайен каза за сделката с батериите, че трябва да е прозрачна, ама защо точно тази сделка, не трябва ли всички да са такива. Защо? Защото „Файнейшъл таймс” го написа. Сега викат, че Украйна им пречи”, подчерта той.

„Те са големи артисти. И аз не съм лош, ама те са по-добри”, каза Борисов и попита журналистите дали са проверили за изкупуването на жито.

„Мутрите им платиха за протестите и сега управляват. И лично премиерът е свидетел на човек, санкциониран по Закона „Магнитски”. Затова трябва да се оставят да се сринат. В момента всичко минава през Румен Радев. Той носи отговорност за всичко, което се е случило. Както в романа бяха казали: „Аз съм те създал, аз ще те убия”. Народът трябва да разбере – нито сърбите, нито унгарците се подведоха като нас. Ние се подведохме по Харвард и ето ви резултатите”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Страшен хаос е по курортите. Мините са чак до Борсфора. Това е голямо перо, 8-10 милирада. Няма да загине България, пак ще оцелеем, но ще минем през бедност и страдание“, каза Борисов.

„При нас питаха защо тази плочка е сложена накриво, а те нямат такива проблеми, зашото нямат една сложена плочка”, каза на финала Борисов и отново иронизира културния министър, като пожела на всички: „Щастлив уикенд, щастлив 1 май и накрая ще я докараме до 9 септември”.