Борисов: Имаме 24 избирателни района, считате ли, че сме победени? 

0
156
Снимка: Нова тв

С 1 или 2 района имаш претенциите, че си взел 31, коментира премиерът

„Искам да благодаря за цялата подкрепа, да се извиня, че три месеца беше затворен пътят, но имаше струпване на скална маса, сега сме го укрепили. Като извинение отпуснахме допълнителни пари за загубите от продажба на свещи и намаляването на персонал“, каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Рилския манастир днес.

Правителството вчера отпусна на светата обител 240 000 лева. Решението на кабинета е в резултат на отправената към премиера молба от игумена на Рилския манастир адрианополски епископ Евлогий да бъде подпомогната издръжката на светата обител за първото тримесечие на настоящата година, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

,,Това ни е силата – когато имаме проблем, да го решаваме. Сега ще решим и проблема с БТА, където отпуснахме близо три милиона лева, за да може информацията да е безплатна и достъпна и за малките медии, които не могат да си позволят да плащат“, заяви пред домакина си премиерът.

Забранил съм да казват бройката, защото са стотици новоизградените църкви и манастири, но всичко това правим за Господа, посочи Борисов.

Игуменът се възмути от това, че през последните седмици се правят внушения колко пари се дават за Рилския манастир, което е недопустимо, предвид че повече от 43 години нищо не се е правило.

„Ние имаме 24 избирателни района, а следващата партия има 3 – считате ли, че сме победени? Проявяваме толерантност. С 1 или 2 района имаш претенциите, че си взел 31“, е странно, заяви пред владиката Борисов.

Иронизират ме, че сам си карам джипката, пък Туск, Ердоган и Мишел Барние аз ги возих из България да видят как е и какво става. Имаше една игра „Намерете разликата“, но разликите са съществени, коментира премиерът.