Борисов: Избирането на Румен Радев ще струва хиляди човешки животи /видео/

0
239
Снимка и видео: фейсбук

Служителят на Радев – Кацаров, ни върна в първия ден – все едно не знаем какво е коронавирус, коментира лидерът на ГЕРБ

„Служителят на Румен Радев Стойчо Кацаров ни върна в първия ден на НОЩ – все едно не знаем какво е коронавирус“. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов, цитиран от Tribune.bg.

„Имам информация, че Радев е звънял нощем на експертите да подпишат тези глупости – защото са такива. Те са срещу Европа и най-големите специалисти в света. Целта е само да угодят на Радев за президентските избори. А после? Кацаров пак ще мрънка и ще се жалва“, прогнозира Борисов.

„Когато ние се чудехме как да спасяваме хората, Кацаров казваше, че здравната система трябва да се претовари. Медицински основания за удължаване на епидемичната ситуация няма сега, както нямаше на 13 май“, припомни думите на Кацаров лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ/СДС

Избирането на Румен Радев ще струва хиляди човешки животи, отсече Борисов и допълни, че неслучайно след първата ваксина на сертификата има червено, защото 14 дни си уязвим.

„Сега излиза, че учениците сутрин ще учат онлайн, а вечерта могат да отидат на дискотека, а тези до 18 години могат да влизат в ресторантите и кафетата“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той не прие сравненията, направени от Кацаров, че ГЕРБ са налагали локдаун и подчерта, че в онзи момент локдауни е имало в САЩ и цяла Европа.

„Всичко, което се случва днес, е заради Кацаров и Радев. Сега, когато ЕК е написала какво трябва да се направи, те въвеждат български сертификат, за да може да отидеш до Каспичан и Плевен например“, обясни Борисов.