Бойко Борисов към Христо Иванов и Рашков: Това ли ви е демокрацията и реформата, да арестувате невинни хора? /видео/

0
339
Снимка и видео: фейсбук

Мен ще плаши този пияница, с гол гъз таралеж ще мачкаш, каза лидерът на ГЕРБ в село Бата

„Като куче ме задържаха и после ме пуснаха без нищо да ми кажат“, заяви кметът на село Бата Георги Георгиев при срещата с Бойко Борисов днес.

Лидерът на ГЕРБ реагира остро и заяви, че няма кой от тези пияници да се извини и така действат гавазите на Бойко Рашков. Кметът на Поморие разказа как никой не е излязъл да каже защо са задържали Георгиев и никой не е дал обяснение на семейството му, които с часове са стояли пред полицията в Поморие.

„Това е за тоя подмазвач на Христо Иванов, да дойде тоя демократ да разпита хората. Това ли ви е демокрацията и реформата, да се целувате с Бойко Рашков. След една година, българите са такива, обичат да им се пее, само след няколко месеца ще видите Тошко и Мошко, после ние ще се оправим. Те само договарят постовете, не ме интересуват и Мая, и Корнелия. Толкова съм ги бил“, обърна Борисов към Христо Иванов, който вчера от трибуната на Народното събрание отправяше хвалебствени речи към Бойко Рашков и му ставаше на крака.

„Но за тоя дето се представя за демократ, той щял да прави реформата. На мутра ли ви прилича този човек. Мен ще плаши този пияница. С гол гъз таралеж ще мачкаш, нещастник такъв, това да не ти е 44-та година. Виждаш европейските институции как реагират“, реагира още по-остро Борисов по повод на заплахите, отправени от Рашков към него от трибуната на парламента. Назначеният от Румен Радев служебен вътрешен министър си позволи да каже, че ще се „справи“ с лидера на ГЕРБ.

По повод преговорите Борисов коментира, че цял ден имитират, че правят кабинет, а всъщност постове редят и как да крадат, като даде за пример искането за приватизация на ББР и концесиите на магистралите.

Дъщерята на кмета разказа, че при обиска са намерили списъка с гостите от сватбата й и решиха, че е за купуване на гласове. Сестрата на Георгиев допълни, че 30 маскирани полицаи са обърнали всичко нагоре с краката, намерили са списъка от сватбата и са задържали кмета.

Борисов припомни как като луди са купували гласове, а Рашков им е правил параван. Лидерът на ГЕРБ припомни днес рейтинга на агенция „Фич“, който показва финансовата стабилност на страната.

Кирил Ананиев разкри, че служебният финансов министър на Румен Радев Асен Василев е спестил важна информация от доклада на „Фич“, че ваксинацията е от първостепенно значение за ръста на икономиката, като отчитат, че в момента степента на ваксинация е много ниска.

„Увеличава някой от рисковете свързани с пандемията, като е малко вероятно властите да въвеждат мерки за ограничаване на пандемията. България все още не е представила своя План за възстановяване, въпреки че ние го бяхме подготвили и беше готов, само на инат не го направиха. Всички популисти излизате от преговорите и казвате, че ще повишавате пенсии и заплати, ама не казвате откъде ще ги вземете“, отчете още Борисов.

Служебното правителство на Румен Радев са пропуснали да отчетат, че тежката политическа криза, в която се намира в страната, може да повлияе на икономическия растеж. Продължителната несигурност може да повлияе на инвестициите, пишат още в доклада, което обаче от министерството на Асен Василев са пропуснали да оповестят.

Кметът на село Бата разказа как само за пред медиите са му сложили белезници, като са го отвели в полицията в Поморие, никой не е говорил с него.

„Е, това ще направите, Христо, това ви е демокрацията. Повече срещу съдия никой не трябва да каже дума. Моят дядо така са го извели, утрепали са го с тояги. Аз затова си изпускам нервите срещу Рашков, тоя червен сатрап. И на другия ден писали „Червеният вятър го отвя“. Ела ти сам си ме виж, ела се разправи с мене, вземи си още двама-трима, да ми кажеш какво съм направил. Че съм имал най-добрата охранителна фирма, хората пишеха, как не ви е срам бе човек. Взехте с измама изборите, ок, как не те е срам, пет мандата кмет, прави църкви, пътища и накрая пускат съобщения“, коментира остро Борисов задържането на Георгиев.

Лидерът на ГЕРБ даде за пример Гърция, където отново въвеждат локдаун, а у нас всички са на море. „Какво ви вадим очите? Има опозиция във всяка държава. Какво ви пречим? С кое? Още продължавайте да махате, ама свършете и работа за народа и както и да криете прессъобщенията, това ще усещате“, каза още Борисов.

Той се обърна към Георгиев, че може би съдиите са останали последното здраво звено, но след прокуратурата и с тях ще се захванат.

„Как може от трибуна на парламент да излезеш и да кажеш, че ще се саморазправиш, вътрешен министър си, а Наско Атанасов става да го целува. Христо Иванов досега колкото пъти се е появил на избори минимум двойно съм го побеждавал. Вчера държал тон и на Дани Митов, като победител. Какво искаш? Победих те в твоя район по твоите правила“, каза на финал Борисов.