Борисов към репортерите: Как щяхте да реагирате вие, ако бяха видели Томислав Дончев да снима кодовете?

0
229
Бойко Борисов Снимка: архив

Кирил Петков и Божидар Божанов са оказвали натиск на министър Йоловски за поръчки за 600 млн. лв., съобщи Десислава Атанасова

„Това е „Кодгейт“. Не мога да разбера как той кореспондира с ГЕРБ, ДПС и мен. От обяд ги призовавам да отхвърлим ветото, да приемем плана за възстановяване и устойчивост. Следобед получаваме упреци. Не мога да разбера с какво ги предизвикахме. Провеждаме си кампания, надъхваме хората – всичко си е в рамките на реда“. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов минути преди закриването на предизборната кампания в София.

„Няма да коментираме дали е вярно, аз не разбирам от кодове. Как щяхте да реагирате вие, ако бяха видели Томислав Дончев да снима кодовете? Оставам на вас и вашата съвест да го коментирате“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

„Каквото решение вземе ЦИК, ние ще се съобразим с тях. И аз призовавам останалите партии да оставят ЦИК и ДАНС да си вършат работата“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Никой не го е карал да ходи да снима и да ни обвиняват нас. Ние не сме снимали, нямаме кодовете. Ясно е как ставаме трети. В един запис се говореше за ала-бала, как удрят проекта на Слави и това ни кара да бъдем осторожни и мнителни. И преди сме го преживявали. Всички социолози ни даваха преднина и накрая ПП победиха. Как става това? Всичко това ни кара да бъдем мнителни. И аз се обръщам към хората да отидат и да гласуват в неделя, защото това е единственият начин да възтържествува правдата“, призова Борисов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви: „На втория съвет изслушахме г-жа Габриел, която изпълнява длъжността на премиер. Министърът на електронното управление Йоловски каза нещо много интересно, че Кирил Петков и Божидар Божанов са му оказвали натиск за поръчки за 600 млн. лв. Ние бяхме повече от 15 човека в тази зала, цялата ЦИК, всички председатели, с изключение на ПП-ДБ. Всички сме готови за свидетели. Това е нечуван скандал – мандатоносителят да му оказва натиск“, подчерта тя.