Борисов: Колебливата политика на правителството поражда притеснения у международните ни партньори и несигурност в целия регион

0
174
Снимка: фейсбук

Лидерът на ГЕРБ изрази тревогата си от ситуацията в Украйна в онлайн разговор с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази тревога от ситуацията в Украйна в онлайн разговор с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. Това става ясно от публикация на бившия премиер във фейсбук.

„Споделих пред него тревогата си от случващото се в Украйна. Подчертах, че по време на нашето управление България винаги е търсила баланс, но стриктно се е придържала към ангажиментите си на лоялен член на ЕС и НАТО. Едновременно с това сме развивали стратегически двустранни отношения с Израел и САЩ. Колебливата политика на сегашното българско правителство, освен че поражда притеснения в международните ни партньори, е и причина за несигурност в целия регион“, написа Борисов във Фейсбук.

Той е подчертал, че по време на управлението на партията му България е била лидер в борбата с антисемитизма и езика на омразата.

„Благодарение на усилията, които правителството на ГЕРБ полагаше, две поредни години успяхме да спрем провеждането на т.нар. Луковмарш. За съжаление само преди две седмици това събитие отново се състоя в България. Въпреки това у нас от векове мирно живеят християни, мюсюлмани, евреи и представители на различни религии. Няма правителство, което да е направило повече за вероизповеданията от това на ГЕРБ – бяха ремонтирани редица църкви, манастири, синагоги, джамии и други храмове“, завършва публикацията си Борисов.