Борисов: Какви 100 дни толеранс, Петков, Василев, Янев и Рашков са 2-и и 3-и път министри (видео)

0
187
Снимка: фейсбук

Мораториумът не решава проблема, отлага го за 1 април, заяви лидерът на ГЕРБ

Никой не обясни, че мораториумът върху цената на тока и парното не решава проблема. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в пряко включване от  централата на партията. Той е категоричен, че проблемът просто е отложен за 1 април.

„Как сме регулирали досега? Държавата поема буфера, ей това се опитахме да им предложим, но не ни разбраха“, обясни той.

„Въглищата ли станаха по-скъпи? Заплатите на работниците ли се вдигнаха, за да се вдигне цената в пъти?“, попита Борисов.

Той заяви, че в парламента трябва да се настоява за по-ранно приемане на бюджета.„Чувам, че евентуално януари или февруари, като се приеме бюджетът, ще трябва да се актуализира юни“. Борисов напомни, че и на тях са им предлагали два пъти мораториум, но не се съгласили, защото това отлага проблема.

„След Орешарски платихме за КТБ, за американските централи и за руските реактори над 6 млрд. Популисткото харчене на пари някой трябва да го върне. Ако искат да чуят, добре. Цялата власт е тяхна, те носят цената на управлението“, каза Борисов.

По темата със зеления сертификат лидерът на ГЕРБ коментира, че той трябва да е или за всички, или за никого. „Демократичният свят прие сертификата и той работи, а тук Кацаров го въведе от днес за утре и така го опорочи. Вие като ПГ ще настоявате да е за всеки човек и не може да се дели парламентът от хората. И каква е тази мода да се издава заповед за след 50 дни, това е популизъм. За да отидеш на ресторант, трябва сертификат, но не и за държавните служители“, посочи Борисов.

Според него с ваксините за децата е могло да се изчака: „Докато не сме на 100% сигурни, че това е гарантирано, че не уврежда, не се налага. Те го карат по-леко“.

Борисов коментира и срокът от 100 толеранс за всяка власт. По думите му мнозинството се държи така, все едно ГЕРБ са управлявали, а не Радев и служебният кабинет.

„Тези 100 дни отдавна са минали, Асен Василев, Стефан Янев и Бойко Рашков са 2-и и 3 път министри. Въпреки това ще има 100 дни за онези министри, които не са били досега във властта – на културата, на спорта например“, коментира Борисов.

Той нарече глупост заявката на Кирил Петков да ходи пеша.

„Той губи време, има криминални лица, всякакви – може би иска да изглежда народен. Той и Радев ходи с колело на работа, но веднъж. И аз съм правил такива глупости“, спомни си лидерът на ГЕРБ.