Борисов разговаря с Жозеф Дол

0
135
Бойко Борисов и Жозеф Дол Снимки: фейсбук

Лидерът на ГЕРБ и евродепутатите от партията са на конгрес на ЕНП в Ротердам

„За мен беше чест и удоволствие да разговарям с един от най-големите приятели на ГЕРБ и България Жозеф Дол”, написа в личната си страница във фейсбук бившият премиер Бойко Борисов.

По-рано лидерът на ГЕРБ се срещна с бившия украински президент Петро Порошенко в рамките на срещата на върха на Европейската народна партия в Ротердам. Там Порошенко ще издигне глас за членството на Украйна в ЕС.

Той благодари лично на Борисов, който съдействал за доставянето на каски за Украйна.

„Спомням си как преди няколко години редовно се говореше за нуждата от алтернатива на ГЕРБ. И тогава се питах кой пречи да има такава алтернатива.
Алтернатива трябва да има в политиката. Хората трябва свободно да избират за кого да гласуват“, написа във фейсбук Ева Майдел.

„Алтернативата на ГЕРБ дойде и тя изглежда като качени на влакове майки с деца бежанци от Украйна, изпратени във военни палаткови лагери. Като 14% инфлация, като самодоволна Корнелия Нинова, която е назначила героите от 1997 отново на държавна хранилка.

Заради това днес заедно с ГЕРБ сме тук в Ротердам, където с нашето семейство от ЕНП имаме конгрес, за да планираме как ще изглежда алтернативата на случващото се. Дали просто ще се раздават пари за мерки, които никого не подкрепят, дали ще се намалява ДДС, което на никого не помага или ще сме смели и ще вадим държавите си от кризата“, каза евродепутатката.

Евродепутатите от ГЕРБ с Бойко Борисов на конгреса на ЕНП в Ротердам.