Борисов: Ще фалшифицират изборите

0
163
Снимка и видео: фейсбук

Видяхте ли Радев да се ваксинира, като всички президенти, попита лидерът на ГЕРБ

След днешните изявления, тези на говорителя на ЦИК, не е продуктивно да продължим да гласуваме за това. И малкото хора, които гласуват, ще се откажат.

Хаосът е тотален навсякъде. Дори и тук – в машините, флашките, пластиките, каквото и да кажеш е абсурдно. Какво да коментираме повече? Машините заминали за чужбина. Не се знае кои машини, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Цветанка Ризова в „Лице в лице“.

„Миналата събота им казахме 228 машини. Радев е назначил Рашков, за да извърши честни избори. Той си назначи проверка на себе си и каза, че до довечера ще отговорят. Радев трябваше да му е взел оставката, да прати някой честен човек на негово място. Някой да отиде да вземе машините, България да си ги плати“, каза още той.

„Две седмици говорихме за контролните разписки. Предните избори също бяха фалшифицирани. От 4 души, които са двама братя, баща, сестра. Един семеен кръг, назначен от ЦИК. Дошли са от заплати по 10 хиляди лева на заплати 2 хиляди лева.

Да си дадеш най-важното събитие на една частна компания, която прави каквото си иска. Единият от тези е сред най-близките хора на Рашков. Да излезе и да каже: „Не сме братя, не е вярно“. Да излезе и да успокои хората“, допълни Борисов.

„Радев наложи такава омраза и хаос, че при така разделена държава не виждам как ще се оправим. Предупредих ви още преди една година какво ще се случи. Упражнявам този занаят вече 12 години. Първо, червената лампичка светна, когато преди няколко дни ЕБР намали прогнозата за растеж на България. Това не е ли шамар за Кирил и Асен?

Държавите излязоха от ковид кризите. Видяхте ли Радев да се ваксинира, като всички президенти? Видяхте ли му зеления сертификат. Ако беше отишъл да се ваксинира, хората които го харесват щяха да тръгнат след него“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов изтъкна, че според доклада на ЕС ниската степен на ваксинация и висока степен на цената на енергията са основните пречки икономиката на България да се възстанови.

„Поскъпването на електроенергията и храните ще подкопаят домакинската с по-ниски доходи. Това го казва Европейската банка за развитие. Добре, че построихме Балкански поток. С нея не дадохме да ни заобиколят Гърция и Турция“, обясни той.