Борисов: Ще предложим Митов за премиер и ще върнем мандата

0
186
Снимка: фейсбук

По думите му Радев и марионетните му партии са вкарали страната в небивала конституционна криза

„Ако дойде нашият ред да получим мандат, ще предложим на праламентарната група за минитър-председател Дани Митов и веднага ще върнем мандата. Това е единственото, което зависи от нас“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му небивалата конституционна криза, в която ни е вкарал Радев с неговите марионетки партии, достига върхове.

„Ще представим отпред пред президентството състав на кабинет, за да могат хората да сравнят това, което предлагаме ние, с предложението на всички останали“, уточни лидерът на ГЕРБ.

„Както сме заявили, искаме да стоим много далеч от всичко, което се случва в българската политика в този момент. Когато започва предизборната кампания, партиите слагат на плакатите си слоган. Нашият е ред в хаоса. В последните дни няма български политик, който да не каже хаос. Нашият слоган се оказа верен. Време е за друго, казват от ИТН. Видяхте кое е другото – хаос.

БСП казват сигурност в промяната. Много се забавлявам, когато уважаваната от мен г-жа Нинова, говори за модела „Борисов”. Не са прави нейните съпартийци да я гонят на Бузлуджа с оставка като дива коза, защото тя изведе партията на невиждани висоти –  от четвърто на трето място. Не мога да си обясня как толкова провалили се партии си позволяват да говорят с такъв тон”, коментира още Борисов.

„Демократична България“ са казали „Свобода, законност,  модернизация“. Не знам какво са модернизирали този месец. ДПС казват „Рестарт на държавността“. Е, така я рестартираха, че не могат да реализират правителство”, коментира още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и ситуацията, свързана с коронавируса у нас. „Ние оставихме държавата в най-блестящата ситуация от всички в Европа. Ние отворихме ресторантите и нощните заведения месеци преди другите държави“,  заяви Борисов.

Той упрекна служебното правителство, че не са продължили започнатата от ГЕРБ кампания по ваксинацията срещу COVID-19. И допълни, че само 15% от населението е ваксинирано у нас.

„Аз съм учуден как могат да считат, че някой е потривал ръчички и се радва на този хаос. Ние сме си дали живота, здравето и най-хубавите години, за да направим от България една стабилна държава. Ами тя беше такава. Обаждат ми се сега колеги от ЕС и ме питат: „Бойко, какво става в България?“ И даже Митов с неговия брилянтен английски не може да намери думи да обясни какво се случва“, заяви Бойко Борисов.

Бившият премиер призова партиите в НС да се уважават.

„ГЕРБ не ви пречи с нищо в момента. Имате перфектно мнозинство в парламента. Имаше илюзия, че ще направите правителство без ГЕРБ. Решете всички въпроси по начина, по който сте го казали в слогана. Молбата ми към колегите е да се смирят. Те да си решат какво да направят, но с добро. Видя се, че с омраза и с обиди нищо не се случва. Не виждам как ще поддържат илюзията и ще накарат българите да гласуват за трети път особено в ковид вълна“,  поясни лидерът на ГЕРБ.

По думите му моделът „Трифонов“ е „предлагаш-махаш, предлагаш-махаш и по никакъв начин не управляваш“. Колегите от ДБ се интересуват само от  постове, власт и министерски кресла, каза още Борисов.

Той отказа да говори за евентуална кандидатура за президент от ГЕРБ, преди да минат парламентарните избори.