Борисов: След изборите ще предложа различен премиер, отдалечен от ГЕРБ

0
136
правителството
Министерският съвет

Радев трябваше да поиска оставката на Рашков, коментира лидерът на ГЕРБ

Ако са такива резултатите, каквито ги дават агенциите, тогава ще сложа различен кандидат за премиер, отдалечен от ГЕРБ. Разликата е 8-9 % между ГЕРБ и втория, сочат агенциите, значи не трябва да чегърта нито Радев нас, нито ние него. Ще възложа на избрания от мен премиер да разговаря с другите партии, ако това са резултатите, и да съставят отговорно правителство, което да се ползва с доверие. Ще задържим за една седмица мандата, ще водим разговори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

„Миналата събота казахме за 228 машини. Радев е назначил Рашков по конституция. Единствената му роля е да има честни и прозрачни избори. В четвъртък ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за избори и той си назначава проверка на себе си и казва, че до довечера ще отговори“, обясни Борисов.

Според Бойко Борисов Радев вече е трябвало да му поиска оставката и да сложи някой честен човек на негово място. По думите муи предишните избори са били фалшифицирани, но според него ГЕРБ няма вариант да не признае изборите.

„Радев наложи хаос в държавата. При такава ситуация, такава разделена държава не знам как ще се оправим“ – обясни той и допълни, че това не са политически изказвания. „Преди година ви предупредих, защото този занаят го упражнявам 10-12 години. Балансираш между НАТО, атлантиците, ЕК, Балканите, сложна тема е“, обясни Борисов.

По думите му първата червена лампичка светнала, когато ЕК съобщи преди дни, че понижава прогнозата за икономическия растеж на България. А това е било възможно въпреки кризата, защото останалите държави вече са излезли от COVID кризата. „Видяхте ли Радев да се ваксинира като всички президенти и с коя ваксина го направи. Видяхте ли му зеленият сертификат, това е личният пример?“, попита той.

Според Борисов моделът на ГЕРБ е 10 г. цената на тока да е 70-80 лв, а моделът на Радев – 380 лв. Той изключи това да е заради световните цени.

Борисов коментира, че поскъпването на електроенергията и храните ще подкопае покупателната способност на домакинствата с ниски доходи“. Според него моделът Радев е довел до това.

„Добре, че построихме Балкански поток. С нго не дадохме да ни заобиколят Гърция, Турция и останахме на газовата карта“, добави той.

Борисов коментира и компромата със спалнята, като нарече снимките монтаж: „Слагат шкафче, което снимат, когато ме няма и след това са платили на някой да ме снима докато спя“, отсече Борисов.