Борисов: Управляващите ще заравнят всичко и ще си заминат като антихристи. Единственото, което крепи коалицията, е корупцията /видео/

0
304
Снимка и видео: фейсбук

Това е парламент, свързан само с постове, пари и власт – срам

Радев направи така, че хората да се мразят

Повече няма да приема посланика на Украйна в централата на ГЕРБ

„Това е парламент, свързан само с постове, пари и власт – срам.“ Така бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението на депутатите да предоставят военно-техническа помощ на Украйна. Той определи действията на управляващите като PR акция.

„Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко направи кризисен ПР, за да спаси Кирил Петков. Повече няма да го приема в централата на ГЕРБ. Няма никаква помощ. Щом вкараха в кризисния ПР и украинския посланик, правете сметка. Уведомил съм за действията му нашите приятели в Украйна“, коментира Борисов при посещението си в Стария Пловдив, където разгледа новата митрополия и строящия се до нея храм „Св. Архангели“.

По думите му на практика няма решение за Украйна. Попитан дали България може да ремонтира украинска военна техника в нашите два завода, при положение че нямаме части и работна ръка, Борисов заяви, че можем.

„Управляващата коалиция е почти разпадната. Те само разпределят – от пътища, от каквото намерят. Христо Иванов каза, че на тях оставили само постни дробчета. Не ми се говори на Гергьовден в кулинарно отношение, но другите, изяли тлъстото, а за него останали дробчетата. Срам за този парламент“, добави бившият премиер.

Според Борисов единствено, което ги крепи е корупцията. „Сега наред е да вземат соларните паркове“, заяви Борисов.

На въпрос трябва ли да има предсрочни парламентарни избори той отново заяви, че тези управляващи трябва да стоят, докато „заравнят всичко“. „И всяка мисъл, че те можели да бъдат добро за България – да си заминат като антихристите“, допълни той.

Бойко Борисов отказа да коментира думите на президента Румен Радев, че е направена опасна стъпка към въвличането на България във войната. Лидерът на ГЕРБ заяви, че не го е слушал, слуша само владиците. „Радев ги доведе тези и викаше, че ако има повече като Киро и Асен, България ще е на Луната. А сега всячески се пази и от тях, и от Стефан Янев, защото хората вече него го сочат с пръст“, каза още той.

„Аз преди една година ви казах – който сее ветровете, жъне бури. Народът се мрази, Радев направи така, че хората да се мразят“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Навръх Гергьовден Бойко Борисов пожела на българите да са храбри и да слушат какво им говорят владиците./Tribune.bg

Още подробности вижте във видеото: