Борисов води листата на ГЕРБ в Пловдив, втори – Тотев

0
268
пловдив
Иван Тотев

За първи път в нея ще се включат и районни кметове

Бойко Борисов отново ще води листата на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. За първи път в нея ще се включат и районни кметове, но за тях е отредена пета позиция. Втори ще бъде местният партиен лидер Иван Тотев, както беше и на предишния вот. Третото място е предвидено за юриста Радомир Чолаков от гражданската квота, следван от бившия министър на културата Вежди Рашидов.

Листата все още се обсъжда, а окончателното решение ще бъде взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, обясни Тотев, който даде пресконференция заедно с Радомир Чолаков, съобщава „Марица“.

Бившият кмет уточни, че за петото място, определено като ключово, има две кандидатури – на кмета на „Тракия“ Костадин Димитров и на неговия колега от „Източен“ Иван Стоянов.

На тази позиция за предишния вот беше Спас Гърневски, който си остава в листата, но на по-задна позиция.

Тотев определи политическата обстановка в момента като хаос, който се създава от служебното правителство. „Виждаме един продължителен Костинброд без ясна политика как трябва да се управлява държавата и без необходимите мерки за добра организация на изборите“, коментира Тотев.