Борисов: За сухопътния Шенген ни спря хаосът по границите в последните три години /видео/

0
67
Бойко Борисов в Бургас Снимка и видео: фейсбук

Една лъжица асфалт не са сложили. След няколко години застой се отпускат немалко пари, заяви лидерът на ГЕРБ

„Да, имаше малко грешки, но истинското нещо, което ни спря за Шенген по суша, е последните три години хаос по границите. Просто три години загубени, но сега Калин Стоянов мисля, че се справя много добре. С Кирил направихме каквото можахме през комисиите. Трябва да благодарим и на австрийския бизнес, който ни подкрепи пред австрийското правителство. Сега само трябва да се докажем в охраната на границата и съм оптимист“.

Това коментира пред журналисти в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Разединителите направиха всичко възможно в държавата да има омраза, но колкото и да не ни харесва некоалицията, има успехи. Частичен Шенген, бюджет, правосъдна реформа“, изброи бившият премиер.

Той коментира предстоящата ротация и отрече слухове, които спрягат него лично за министър-председател и подчерта, че трябва да се работи вътре в партиите.

„По споразумение ще се направи анализ на всеки един министър и при тези, които напредъкът не е толкова голям, ще се сменят. Това не е най-важното. Важното е МРРБ тази седмица да изготви плана за проектите на общините. Парите са налични. МРРБ трябва да работи на 1000% от капацитета си. Сега всички кметове ще подадат документи. След няколко години в застой и хаос, сега благодарение на т. нар. некоалиция се отпускат немалко пари за общините. Видяхме какво беше по времето на служебните правителства“, каза още Борисов, който разговаря с кметове от Бургаска област за отпуснатите средства.

Теменужка Петкова обясни, че средствата, които са предвидени за област Бургас до края на 2026 г., са 404 млн. лв.

Кметовете благодариха за предвидените средства, които са възможни след приемането на бюджет 2024 от депутатите.

„Една лъжица асфалт не са сложили. След няколко години застой и хаос се отпускат немалко пари. Това е благодарение на тази некоалиция. Преди беше абсолютно мъртвило, както казваше баба ми“, каза Борисов.