Брендо се криел в къща до Киев, гледал марихуана в нея /видео/

0
248
Снимка: Национална полиция на Украйна

Пребивавал в Украйна с фалшив паспорт. Задържан е на 6 септември

Евелин Банев-Брендо се е укривал в къща до Киев, в която е гледал марихуана, става ясно от сайта на украинската полиция. Осъденият в България, Румъния и Италия за пране на пари и наркотрафик пребивавал в страната с фалшив паспорт.

Той е бил задържан в наета от него къща на 6 септември. При претърсването й полицията открила нарколаборатория и посеви от канабис. Конфискувани са растения марихуана, оборудване за отглеждането им, 39 пакета с готова за пласиране трева и фалшиви документи. Заедно с Брендо са задържани и румънец и молдовец.

Банев е арестуван за 40 дни. Властите у нас, в Италия и Румъния са уведомени. Очаква се да започне процедура по екстрадицията му.

Евелин Банев-Брендо е известен като „кокаиновият крал“ у нас. Прозвището му идва от спецакция на Апенините през 2015 г. Там има влязла в сила 20-годишна присъда. Румъния го осъди на 10 години за трафик на 50 кг кокаин.

В България бе признат за виновен за пране на пари от 2002 до 2005 г. Присъдата е в сила от 26 април 2018 г. и СГП незабавно разпореди задържането му. Спрямо Брендо беше наложена и забрана за напускане пределите на страната.

След като бе установено, че Банев не пребивава на известните адреси и местонахождението му е неизвестно, той бе обявен за общодържавно и международно издирване.