БСП за правителството: Социалисти уволняват социалисти, тримата министри сами се изключиха

0
64
Атанас Зафиров Кадър: БТВ

Сегашното служебно правителство е реваншистко и участието на социалисти буди недуомение, заяви зам.-председателят на партията

БСП прие позиция, с която се разграничи от тримата министри социалисти в служебното правителство – Весела Лечева, Крум Зарков и Явор Гечев. Техните действия не ангажират БСП. Това обяви пред Би Ти Ви Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП.

Министрите ще трябва да помислят как да участват в предизборната кампания, защото това е работа на всеки член на БСП, напомни той. Зафиров обаче се чудел как ще го направят, след като министрите трябва да организират изборите.

Тримата се самоизключиха от сърцата на социалистите, защото приеха да участват в правителство, в което социалисти уволняват социалисти, заяви Зафиров.

Зам.-председателят на БСП напомни, че 2021 г. Янаки Стоилов е информирал предварително ръководството на партията, че ще става служебен министър.

Сегашното служебно правителство е реваншистко и участието на социалисти буди недуомение, заяви още Зафиров.

Правителството сега трябва да се занимава с обуздаване на спекулата. Това вълнува гражданите. А в същото време правителството дава тревожни пресконференции, без да дава решения, критикува зам.-шефът на социалистическата партия.

През октомври БСП очаква увеличение на резултатите си като миналата година социалистите са загубили много заради COVID, обясни той.