Част от оцелелите българи след пожара във ферибота се върнаха у нас

0
97
Снимка: 24 часа

Двамата шофьори, които бяха настанени в болница в Корфу, са добре

Част от българите, оцелели при огнения ад във ферибота край гръцкия остров Корфу, се върнаха у дома. По пътя от Корфу дотук част от групата е свалена в Петрич, София и Пазарджик, а до Пловдив стигнаха 12 души.

Пътуването им е продължило цели 14 часа. В 01.00 ч международните шофьори пристигнаха на базата на транспортната им фирма в Пловдив. От компанията организираха превоз, който да върне служителите й у дома. Шофьорите са от различни градове. Част от тях не успяха да се качат в личните си автомобили, защото са изгубили ключове и документи по време на спасителната акция.

На злополучния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а щетите според компанията се изчисляват на милиони евро. За съжаление все още двама от колегите им са в неизвестност. Хората не могат да преживеят стреса от случилото се край гръцкия остров.

Вече 48 часа фериботът в Йонийско море продължава да се възпламенява. Двамата пострадали българи, които бяха настанени в болница в Корфу, вече са вън от опасност. Единият е изписан от лечебното заведение, а другият е в добро състояние.