Червени болшевики и сини болшевики – помирявайте си се и без друго управлявате заедно!

0
304
Радан Кънев Снимка: ПИК

А на Радан Кънев ще кажа: Не те ли е срам?!

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Радан Кънев ни призовава шапка да свалим на Румен Радев, който след 5 години като президент, отиде да се поклони на мемориала на жертвите на комунизма.

Това е раболепие. Подмазвачество. Брутално двуличие. Обижда паметта на убитите и достойнството на близките им.

Радан Кънев иска да дадем индулгенция на Румен Радев за разделението на българското общество, предизвикано от неговия вдигнат по партизански юмрук. Няма да стане, Радане!

Самият Румен Радев се опитва да замаже историческата вина на партията, която го издигна и два пъти го подкрепя за президент, като високомерно заявява, че трябва да се изцерят раните, причинени от смъртта на жертвите на всички режими. Това може да стане отделно. И с посочване на всяка вина поотделно – преди Девети и след Девети септември.

Дядото на съпруга ми – адвокат, член на Демократическата партия, е изчезнал безследно още в първите дни на установяването на работническо-селската власт. Нито ще свалим шапка на Румен Радев, нито сме съгласни с общо “изцерение” да помирява убийци и жертви.

А на Радан Кънев ще кажа: Не те ли е срам?! След “историческия компромис” за несъстоялата се съдебна реформа; след декларацията на ЕП срещу България, инициирана от теб и Елена Йончева… ето, и до този позор стигна. Твоите авери от “Правосъдие за всеки” паднаха на колене пред президентството, колко му е ти да благодариш на този, когото наричахте (п)Резидент, избор на ген. Решетников и агент на Путин!

Червени болшевики и сини болшевики – помирявайте си се и без друго управлявате заедно!