Мустафа Карадайъ: Десни болшевики, прегърнати с леви комунисти, се опитват по всякакъв начин да задържат узурпираната от задкулисието власт

0
166
Мустафа Карадайъ

Изненадан съм, защото 1991 г. комунистическата конституция беше отменена и чл. 1 го няма, припомни лидерът на ДПС

Опитът теми за партийни форуми да бъдат включени в дневния ред на Народното събрание наистина ме изненада. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по повод намерението на „БСП за България“ да внесе проекторешение за законодателна програма за следващите шест месеца. По искане на опозицията предложението на левицата бе отхвърлено от дневния ред, след като се предвиждаше това да бъде първа точка за четвъртък.

„Изненадан съм, защото 1991 г. комунистическата конституция беше отменена и чл. 1 го няма. Темите за партийни форуми се разглеждат не в НС, водещата роля на партията вече я няма. Но за нас е разбираемо, защото се нагледахме на опити за реставрация на комунизма от десните болшевики и столетницата комунисти“, каза Мустафа Карадайъ.

„Проверете в стенограмите на НС – тези, за които нарушаването на законите на страната стана емблема, говоря за провала на Прокопиев и властта на лъжата, не пожелаха днес да се реши този въпрос. Няма никаква надежда, че утре може да се разгледа този въпрос. От записи видяхме, че десни болшевики прегърнати с леви комунисти се опитват по всякакъв начин да задържат узурпираната от задкулисието власт“, коментира още Мустафа Карадайъ.