Чудя се кой нормален човек би се съгласил някога да бъде издиган или предлаган за нещо от Слави

0
750
Слави Трифонов

Хубаво е да разбере най-после, че хората не са играчки и не може да ги раздвижваш, изваждаш, прибираш, разместваш, да им обещаваш, да ги обявяваш и да ги оттегляш…

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Партиите в този парламент се разделят не от някаква идеологическа пропаст или възгледи за различно развитие, а от разликата в интелектуалното равнище и политическата етика и естетика.

Понякога, когато демонстрираш жажда за кръв, може да се окаже, че не си точно яростен вълк, а неопитна бълха. Затова голямото „протестиране“ на диванната армия накрая може да се свие до „циркаджийска шатра“ със скъсани дънки, бръснати глави, неориентирани ходове и лоша селекция на играчи на терена.

След всичко, което направи, чудя се, кой нормален човек би се съгласил някога по някакъв повод да бъде издиган или предлаган за нещо от Слави. Парламентаризмът изисква умение за общуване и търсене на прагматично съгласие, а не инатлива горделивост и псевдопредставителство на „абсолютната истина“. Както е известно, даже съзвездията не са доброволно обединение на звезди.

– – –

Циркът продължава! Нови избори, мики мауси, захарен памук и въртележки. To open minds! Слави е хубаво да разбере най-после, че хората не са играчки и не може да ги раздвижваш, изваждаш, прибираш, разместваш, да им обещаваш, да ги обявяваш, и да ги оттегляш… Пълна деградация на публичната етика и политическите неписани правила…