ЦИК обяви имената на депутатите в новия парламент

0
245
Снимка: НС

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок да заявят в коя листа желаят да останат избрани

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви списъка с избраните народни представители в 47-ото Народно събрание.

Вижте ги тук

Кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани. Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано и следва да постъпи в ЦИК в обявения срок.

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в този срок, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Седем политически партии ще прекрачат прага на 47-ия парламент на страната ни. Победителят на вота – „Продължаваме Промяната“ ще има 67 народни представители, ГЕРБ-СДС пък ще разчитат на 59 свои депутати, ДПС ще седнат на 34 банки, БСП на 26. „Има такъв народ“, които в предишния парламент бяха с най-много депутати, сега имат – точно 25. 16 са местата за „Демократична България“, а най-малките – „Възраждане“ ще пишат закони с 13 депутати.