„Да, България“ ще излъчи кандидатите си за евродепутати чрез вътрешни избори

0
97
Антоанета Цонева

Решението било взето на вчерашното заседание на Националния съвет на партията

Политическа партия (ПП) „Движение Да, България“ ще излъчи своите кандидати за депутати в Европейския парламент (ЕП) чрез вътрешни избори. Решението е взето на вчерашното заседание на Националния съвет на партията, съобщи пред представители на медиите в Разград народният представител от “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) Антоанета Цонева. По думите ѝ подборът на кандидати чрез вътрешни избори е устойчива традиция в политическото формирование, на което е член и Цонева.

Депутатката отбеляза, че още не е взето решение как ппартиите в коалицията ПП-ДБ ще се явят на предстоящите евроизбори. „Преговорите в момента вървят. Отделните политически партии в коалицията имат различни процедури по определяне на своите кандидати. Ние започваме своята работа, така правят и останалите колеги. Надяваме се да се явим с една мощна листа и да бъдем добре представени в Европейския парламент“, добави Антоанета Цонева. Тя отбеляза, че на 9 март предстои Национална конференция на „Да, България“, на която участниците ще изберат своето политическо семейство и ще определят приоритети на партията в дългосрочен план.

Относно ротацията Антоанета Цонева отбеляза, че това е процес, който трябва да се осъществи. „Тъй като подобно нещо се случва за първи път в нашата политическа практика, се изисква добро взаимодействие между политическите сили. С по-малки или по-големи трусове, така или иначе, ние ще имаме ротация“, допълни Цонева.