Даниел Митов: Определена група от хора ще безчинстват на политическия терен

0
309
Даниел Митов

Връщат се бившата комунистическа партия и мрежите на ДС във властта, каза от парламентарната трибуна зам.-председателят на ГЕРБ

„Искам да се обърна не към новото мнозинство, а към десните избиратели в България, които по една или друга причина са гласували за някоя от партиите в коалицията. Трябва да кажем,че новото мнозинство се доминира от партия, която ще постига леви цели с десни инструменти. Друга една коалиция твърди, че вече няма ляво и дясно. Третата партия твърди, че е антисистемна партия, предстои да разберем коя е системата, която ще борят и с какви антисистемни инструменти. Четвъртият елемент е бившата комунистическа партия, която не се е отказала от тоталиратарното си наследство и винаги е обслужвала интересите на бившия репресивен апарат на предишния режим“, заяви Даниел Митов от ГЕРБ на парламентарната трибуна.

Той заяви, че се оформя едно ляво-либерално управление, подобно на Тройната коалиция. А тези, за които са гласували, връщат бившата комунистическа партия и мрежите на ДС обратно във властта.

„От всичко чуто до момента това правителство се вписва в ултралибералната лудост на някои общества. Определена група от хора ще безчинства на политически терен. Ако отново станем свидетели на злодеяния като продължения на репресиите на служебното правителство, още едно поколение ще насочи енергията си към конфликт и сблъсъци, вместо към нещо креативно. Трябва да спре практиката за прилепване към колективна вина. Да се облепя една политическа организация само води до унищожаване на демокрацията, което е способ предимно на тоталитарни фигури“, заяви още депутатът.

Митов подчерта, че силовата инфраструктура остава под контрола на Радев. „Ние го нарекохме пети коалиционен партньор“, посочи Митов. Според него при определени обстоятелства ще бъдем поставени под риск да получим марионетно правителство, а не правителство на промяната. Така се получавало опит за концентрация на власт за овладяване на държавата по модела на Путин, който постигнал това в Русия чрез силовите структури и чрез агресивна саморазправа с опонентите.

Митов призова да работят в посока да оправдаят ПП като „Продължаваме промяната“, а не да се чете един ден като „Пълна подмяна“ или „Правителство за поръчки“, а не дай си Боже и „Просто послепис“.