Даниел Митов отговори на Христо Иванов: Борисов е лидер на ГЕРБ по волята на стотици хиляди избиратели

1
621
Даниел Митов Снимка: БНР

ДБ бяха обвинени в поставяне на неприемливи условия при преговорите за съставяне на правителство, припомни зам.-председателят на ГЕРБ

Един от съпредседателите на ДБ предлага на ГЕРБ да се разграничи от лидера си, защото така щели да се създадат условия за започване на разговори между двете формации, написа във фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Повод за поста му е вчерашно изказване на Христо Иванов.

„За да няма объркване и спекулации, е добре да се уточнят няколко основни положения:

1. Политическа партия „ГЕРБ“ има лидер и той се казва Бойко Борисов. Поставянето на условия във връзка с политическото лидерство на партията, утвърдено пряко и чрез демократични процедури от нейните членове, е неприемливо и меко казано, неудачно. Още повече, когато тяхната цел е разговор за съставяне на кабинет.

2. Партията има председател, заместник-председатели и Изпълнителна комисия, които определят нейния политически дневен ред. Зад тях стоят пет победи на парламентарни избори, стотици кметове и общински съветници в цялата страна и стотици хиляди избиратели. Поставянето на тяхната свободна воля под въпрос е като минимум проява на неуважение. В последните месеци се видя, че опитите тази воля да бъде пренебрегвана, водят единствено до хаос и невъзможност да се състави редовен кабинет.

3. И на мен не ми е работа да давам акъл на други партии. Струва ми се удачно обаче да отбележа, че ДБ бяха обвинени в поставяне на неприемливи условия при преговорите за съставяне на правителство. Затова едва ли в такъв момент е подходящо да даваш публични доказателства за истинността на подобна теза“, завършва Митов.