Борисов за фалшивата новина за гръцкия остров : Ако е истина, подавам оставка!

Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми,каза Борисов

0
169
борисов
Бойко Борисов

Премиерът каза,че истината ще излезе наяве

Днешното заседание на Министерски съвет започна с неочаквано обръщение от страна на премиера Бойко Борисов. Думите му бяха по повод фалшива новина по негов адрес, която през последните дни обиколи медийното пространство, а именно, че притежава гръцки остров.
Лидерът на ГЕРБ се обърна към операторите на различни медии преди началото на разговорите с министрите си и попита има ли някой от Нова телевизия.
„Умолявам ви, не ми забърквайте името в подобни неща“, каза премиерът. Той призова медията да прави и да пуска каквото иска, но не е „честно да замесват името му“. „Всичко фалшиво да пуснат – все ми е тая.
Рано или късно истината излиза“, отсече Борисов малко преди операторите и фотографите да напуснат залата на МС. Премиерът призова разследващите журналисти от медията да си свършат работата – да отидат и да проверят вярно ли е.
„Ако е истина, ще си подам оставката. Моля ви. И аз имам семейство и те гледат“, заяви Бойко Борисов. Непосредствено след края на МС премиерът качи и видео от изкачването си и написа: „Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова ТВ или която и да е медия.

Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми. Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност“.