ДБ със зам.-министър във външно министерство, въпреки уверенията на Христо Иванов

0
438
Зарица Георгиева от ДБ.

Зарица Дикова е сътрудник на Радан Кънев

Зарица Динкова е назначена за заместник-министър на външните работи, съобщиха от служебния кабинет. Посочиха, че тя има дългогодишен опит в работата с различни европейски институции, включително като политически съветник в Европейския парламент. Била е и старши експерт в Министерството на земеделието и храните, дирекция „Европейска координация и международни отношения“. Висшето си образование получава в УНСС, специалност „Международни отношения”, а от Университета „Комплутенсе“ в Мадрид е магистър по международни икономически отношения.

Зарица е дългогодишен член на ръководството на Зелено движение (бивши Зелените) и с този избор става първия зелен представител, избран на толкова висока държавна длъжност. Зарица е сред най-важните сътрудници на един от най-дейните български евродепутати – Радан Кънев“, припомни в статус Виктор Димчев.

Ето какво още написа той:

По този начин коалиция Демократична България официално става част от служебния кабинет, въпреки уверенията на Христо Иванов преди малко по БНТ, че „Ние нямаме свои представители в администрацията на служебния кабинет“, защото Зелено движение е част от същата тази коалиция. Той и Румен Радев уверява, че няма човек на Васил Божков в правителството, ама и той послъгва.“