Делян Добрев: Крадат се 3,5 милиарда лева от горивата, затова им е необходим Рашков

0
97
Делян Добрев

От октомври до декември има само 30% от необходимия газ, посочва депутатът от ГЕРБ

„Такъв скандален случай в историята на България няма. Защото г-н Тодоров бе избран и след това бе поправен законът, за да му пасне“, заяви Дилян Добрев от ГЕРБ по бТВ. „Сега проблемът е как ще заседава комисията, защото, за да превземе КЕВР, ПП намали комисията на трима човека, сега остават двама. Те как ще заседават. Логично сега трябва да се върне Иван Иванов“, допълни той.

„Тодоров не отговаря и сега. Няма 5 години стаж. И Ива Митева си призна, че Лена Бориславова ги е притиснала“, допълни той.

„От октомври до декември има само 30% от необходимия газ. Сега за юли се оказа, че и посредниците са руски. И всички работят с руснаците. България и преди работеше с този посредник, след което поискахме директен договор с „Газпром“, допълни той.

Горивата в момента са по-скъпи от тези във Франция, Полша и Румъния. И те не купуват евтин руски петрол. Разликата е 1,20 лева. Защото тази горница отиват в посредник, твърди Добрев.

Крадат се 3,5 милиарда лева от горивата. Заради това им е необходим Рашков. Да замита следите. Получихме отговор за ДАНС, че нашият сигнал за посредниците вече е във ВКС. „Няма как да се скрият тези престъпления“, категоричен е Добрев.

„Нали имаше 8 милиарда, които ГЕРБ крадеше? Една магистрала е 2 милиарда, как да се открадне. Краде се от горива, от газ, от батерии. В меморандума с „Джемкорп“ има арбитражна клауза“, допълни той.