Прокурорката, разследвала полицейското насилие: Изнесената от Рашков информация не е коректна

0
1500
Вероника Трифонова

Двама от пострадалите отказали да дадат сведения за случилото се

„Като прокурор в районната прокуратура аз съм наблюдавала една проверка, която първоначално се е водила от СДВР. Аз съм иззела проверката от СДВР и съм я възложила на „Вътрешна сигурност“. Смятам, че така е правилно, а не СДВР да проверяват собствените си служители“, заяви делегираният в ЕС прокурор Вероника Трифонова по повод отправените обвинения днес от вътрешния министър Бойко Рашков.

По думите ѝ има образувано досъдебно производство, а изнесената от Рашков информация не е коректна. Тя обясни пред БТВ, че за едно от пострадалите лица е образувано досъдебно производство, като категорично отрече това да се е случило наскоро.

„За две от другите лица е постановен отказ, защото, явявайки се в Дирекция „Вътрешна сигурност“, те собственоръчно са отказали да дадат сведения за случилото се“, уточни Трифонова, но не назова имената на пострадалите.

Прокурорката допълни, че след прекратяването на проверката по тези два случая тя е изпратила на лицата прокурорски акт, с който могат да защитят правата си.

Рашков днес обвини прокуратурата в бездействие и затваряне на очите.