Денков готов да остане министър, проектокабинетът почти се напълни, май няма нужда от преговори

0
172
Николай Денков Снимка: БТВ

С Петков и Василев винаги сме имали чудесни контакти, подчерта просветният министър

Готовност да си запази министерския пост, изказа министърът на образованието Николай Денков.

„С тях винаги сме имали чудесни контакти”, посочи още той по отношение на двамата лидери на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

Денков почерта, че нямал проблем да работи в екип с тях. „Бих приел, ако задачите и приоритетите са правилно поставени”, каза той. Иначе заявява, че предстоят коалиционни преговори, а „там вече стоят други въпроси“.

„Нека видим какви ще са темите. За мен това в момента не стои като тема изобщо. Представете си, че приоритетите, които коалиционните партньори сложат, не са тези, които аз смятам за правилни”, коментира министърът.

Кабинетът на кандидат-премиера, който трябваше отдавна да бъде обвинен в документно престъпление, и даден на съд с предложение за глоба, е почти готов и май няма нужда от преговори.

Крил Петков номинира Асен Василев и Събев за финансов и транспортен министър, каза, че харесва Рашков за вътрешен, от Македония съобщиха, че ще предложи Даниел Лорер за външен, а както знаем от Слави Трифонов – Петков, Василев и Денков си „вървят в пакет“. Остана ли нещо за клетите Христо Иванов и Корнелия Нинова…