Депутатът с джипката от ПП се похвали, че отцепили депутати от ИТН и вървели „в посока на това да осигурим пълно мнозинство“

0
310
Атанас Михнев

Според Tribune.bg двама от вербуваните от Радостин Василев депутати се отказали, останали шестима

Депутатът от ПП Атанас Михнев призна, че вече си имат осигурено мнозинство в парламента. Откъде са набрали необходимия брой народни представители, Михнев не уточни. Според него обаче нямало нарушение на закона, защото, когато се говори за пазерене и няма цена, то търговска сделка няма.

„Това, което ние пазарим, е правилната мотивация да променим България“, заяви още Михнев.

Депутатът от ПП стана известен в политиката, след като се яви на парламентарната трибуна, за да си играе с джипка.

„Да. Вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство“, каза Михнев.

Според Tribune.bg вербуваните от Радостин Василев депутати започнали да намаляват. По информация на сайта от дали съгласието си да пристанат на ПП и Кирил Петков 8 народни представители от ИТН за момента са останали само 6. Не е сигурно дали в това число не влиза и самият бивш спортен министър, който при сдаване на поста си обяви, че се връща в Народното събрание.

Днес отцепниците от партията на Слави Трифонов са решили да дават пресконференция, която ще се проведе от 18:00 часа в зала „Родина“ на стадион Васил Левски. По непотвърдена информация Василев ще се оплаква от репресии от страна на ИТН и лидера на партията. Източници разкриват още, че бившият спортен министър си има и охрана, защото се притеснявал.

Партията на Трифонов ИТН ще дава брифинг в 19:00 по повод вербуването на депутати от парламентарната им група. Без притеснения от ПП потвърдиха, че вече са си намерили необходимата бройка народни представители, за да си осигурят мнозинство в парламента.