Депутатите пак отложиха зелените сертификати за влизане в парламента

0
37
парламент
Снимка: архив

Тома Биков от ГЕРБ се възмути от предложената за седмицата програма

Депутатите пак отложиха въвеждането на зелените сертификати за влизане в сградата на парламента.

В началото на пленарното заседание днес председателят на парламента Никола Минчев обяви, че предвидената за гласуване днес точка трета ще отпадне от дневния ред на парламента. По думите му това е било решено на председателския съвет по-рано днес, тъй като били необходими корекции на проекта на решение.

Условията за влизане или не със зелен сертификат в сградите на парламента станаха обект на спорове сред депутатите още през миналата година.

205 народни представители в зала се регистрираха за началото на днешната пленарна сесия. Двама депутати се регистрираха онлайн заради карантина. По традиция новата сесия на 47-ото Народно събрание започна с химна на Република България и химна на Европейския съюз.

Тома Биков от ГЕРБ се възмути от предложената за седмицата програма. По думите му това ще е поредната пропиляна седмица, тъй като няма нито едно важно решение на кризите в страната.

„Предлагате ни едно нищо. Единственото смислено, което ние предложихме, е компесаторните механизми, но вие ги отхвърлихте. Вместо това ще изслушваме Бойко Рашков за изборите, които минаха вече, вие спечелихте, промяната спечели и чакаме да я видим. Вместо това обаче не внасяте нищо“, възмути се Биков.

Той припомни, че ако коалиционните партии нямат какво да предложат, то имат министри и едно от най-раздутото правителство. Така всеки министър може да направи предложения и да ги внесе в Народното събрание, за да се обсъдят.