Десислава Атанасова: След като са се крали 8 млрд. лева на година, защо тези пари ги няма сега в бюджета

0
1929
оставка
Десислава Атанасова

Не знам как намаляването на състава на КЕВР ще повлияе на цените, коментира шефката на ПГ на ГЕРБ/СДС

„Тактиката Румен Радев да напада ГЕРБ очевидно е успешна. През последните 5няма години имаше конфронтационна среда“, заяви пред БНТ Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите ѝ Румен Радев е бил подценяван от политиците в началото.

„От изминалите месец и малко от новия мандат на правителството виждам различно разбиране за изпълнителната власт и различна оценка на президента. На 20 януари България нямаше бюджет за тази година, той е ребрандиран на бюджета на правителството на ГЕРБ и е за първото тримесечие, гласувахме бюджета на нашия бюджет, тук не виждам реакция на президентската институция“, коментира Десислава Атанасова. Тя подчерта, че тези заеми трябва да се връщат.

„След като са се крадели по 8-10 милиарда на година, къде са тези 8 милиарда, трябва да ги видим като излишък. Служебното правителство всеки понеделник теглеше по 500 милиона“, добави Атанасова.

Според нея новият състав на КЕВР няма да намали сметките за ток.

„Трябваше да се вземе спешно решение за мораториума. Не знам как намаляването на състава на КЕВР ще повлияе на цените. Надявам се да има вето върху този закон, защото е пълен с противоречия“, уточни Десислава Атанасова.

По думите ѝ заявените намерения за реформа в съдебната система се изразява в декларации. „Христо Иванов може да заповяда в централата на партия ГЕРБ, за да се води разговор по същество за политическа подкрепа“, заяви Десислава Атанасова. Тя поясни, че промяната в съдебната система не трябва да бъде в името на или в полза на една или друга личност.

„Установи ли се дали г-н Борисов е изял някого, дали има банка или чувалите дали се разнасят за магистрала „Хемус“, каза още Десислава Атанасова.