Дни преди изборите Рашков продължава с репресиите, вика на разпит Нанков и Аврамова

0
152
Снимка: ПИК

Прокуратурата все още не е получила нито един документ за „разкритията“ му около строителството на „Хемус“

Дни преди парламентарните и президентските избори вътрешният министър на Румен Радев стана изключително активен. След като миналата седмица в продължение на час обявяваше „схеми за източване на милиони от държавата“, днес той е решил да продължи с репресиите, пише „Трибюн“.

По искане на Бойко Рашков за разпит ще бъдат извикани бившите регионални министри Николай Нанков и Петя Аврамова. Според силовия министър на Радев, който той цитира дословно в речите си по площадите, двамата бивши министри били отговорни за строежа на АМ „Хемус“ и трябва да се явят в полицията, за да дават обяснения.

От своя страна прокуратурата все още не е получила нито един документ за „разкритията“ на Бойко Рашков, за изнасяни пари или кухи фирми. Това на практика означава, че МВР на Радев и Рашков сами си водят разследване и привикват кандидат-депутати само от една партия, без да е ясно за какво.

Също така стана ясно, че няма арестувани по „разследването“ за АМ „Хемус“, тъй като прокуратурата не е уведомена, както е по закон. Ако такива е имало, както Рашков твърди, то трябваше да има съобщение и до прокуратурата. Единственото задържане, което може да се извърши, е по Закона за МВР в срок от 24 часа, но ако няма доказателства и прокуратурата не поиска от съда, то арестът няма как да продължи.

Именно по този начин Рашков прибира симпатизанти или членове на ГЕРБ седмици преди изборите. Така беше привикан за разпит и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Рашков му беше изпратил призовка, без да е ясно за какво ще бъде разпитван, а и след това никой не разбра. Въпреки това силовият министър, назначен от Румен Радев, седмици наред обясняваше, че ще арестува Борисов, което така и не се случи.