Дончева пак оцапа пейзажа, Герджиков я хвана в лъжа – приписа му измислена реч и „присъди“ хонорис кауза на Борисов

0
442
Татяна Дончева Снимка: фейсбук

За два дни 3 пъти бяха залят с помия, заяви ректорът на СУ

Лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева отново се забърка в скандал. В студиото на БНТ тя коментира защо ГЕРБ са решили да подкрепят ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент.

По думите й това е израз на близките отношения между партията и професора. Дончева прочете реч на ректора, която по думите ѝ е произнесена по време на удостояването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със званието „доктор хонорис кауза“ на Алма матер.

В този момент извънредно по телефона в ефира се включи самият проф. Анастас Герджиков. Той настоя Дончева да му се извини, „защото нещата, които говори, са лъжа“.

„Мои колеги ми се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил славословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини“, заяви проф. Герджиков

Дончева се опита да се оправдае с думите, че е попаднала на информацията в интернет вчера вечерта. Лъжата бе тиражирана в сайт за фалшиви новини, зад който се твърди, че стои Арман Бабикян. Дончева обеща да направи проверка и ако се окажело лъжа, щяла да се извини на професора.

„За 2 дни 3 пъти бях залят с помия!“, възмути се той.