Модерно депо за отпадъци ще обслужва Благоевград и още 4 общини

0
40
Премиерът Борисов и финансовият министър Горанов разглеждат съоръжението Снимка: 24 часа

Хората да не се подвеждат по глупостите на тези, които казват, че сме се провалили, призова премиерът Борисов на откриването на съоръжението

Премиерът Бойко Борисов откри днес модерно депо за отпадъци в Благоевград, което ще обслужва 4 общини.,

„Вече има депо за 100 години. Сега идвам от разкопките на уникален град. На 2400 години е канализацията е там. Това да изкара сто, ще сме доволни”, каза Борисов.

„Искам да благодаря на всички кметове – и чужди, и наши, по най-съвременен начин е построено всичко. Ако не го бяхме направили това, тези общини щяха да фалират, защото глобите бяха такива. Днес е добър ден за всички. Години наред не можехме да ги убедим, но накрая, щом имаме този резултат, мисля, че е добре. Яко се строи. Заводи в Петрич правим, сега е ред на Благоевград. Индустриалната зона на Симитли и Благоевград се обединиха, има много инвеститори. Тези, честните, преди нас, така са направили, че градът няма земя, няма къде да се строи“, заяви премиерът.

„Ние сме много далеч от рецесията. Да, големите държави се клатят. Атаките с дронове върху рафинериите ще повлияят на цената на горивата. Огромен е проблемът. Новите заводи и новите работни места са начинът да се справим с рецесията. Хората да не се подвеждат по глупостите на тези, които казват, че сме се провалили. Провал беше, когато нямаше депо. Провал беше червените кметове като хвърляха навсякъде и нямаше екология“, каза още той.