Дончева за Трифонов: Грубите действия и налагането на диктат не водят до нищо в политиката

0
218
Татяна Дончева

Опасявам се да не ме накарат да подкрепям кабинет от несъстоятелни хора, призна политикът

„Парламентът ще излъчи работещо правителство. Въпросът е във формулата и в политическата сръчност. Грубите действия и налагането на диктат не водят до нищо в политиката… Опасявам се да не ме накарат да подкрепям кабинет от несъстоятелни хора, които освен глупости не могат да правят друго, които нямат подготовка и квалификация“, коментира пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева кабинета на Слави Трифонов.

„В политиката такива хазартни ходове водят до под кривата круша. Независимо че Слави е афиширал нещо, то е извън контекста на парламентарната процедура“, Дончева и разкри как лидерът на ИТН е договорил кабинета, който днес предлага.

„Нощес Ива Митева и Слави Трифонов са прозвънели на някои от служебните министри, за да ги питат дали ще се включат в правителството. Това ми се видя много екзотично“, призна Татяна Дончева и попита риторично дали е реалистично с 25% от парламента да слагаш на масата кабинет като първа и последна инстанция.

„Дали това някъде е прието, го оставям настрани. Но това е предварително блокирано“, категорично заяви лидерът на „Движение 21“. Според нея е важен въпросът да се направи правителство и да има ясен мандат.