Драга г-жо посланик, опомнете се! Не подкрепяйте проводници на путинското мракобесие в България

0
947
Херо Мустафа Снимка: Посолство на САЩ

Писмо до една посланичка

Константин Мишев

Константин Мишев, фейсбук

Писмо до една посланичка

Драга г-жо Мустафа. Пише ви един човек, който подобно на Вас не е роден в Америка. И подобно на Вас Съединените щати ми предоставиха не просто подслон, но и възможност за достоен живот. И двамата сме бежанци. Вие сте кюрдка, аз съм българин. И двамата сме политически емигранти, които намериха в тази Обетована земя възможност да живеят като достойни човеци, а не като роби.

Предполагам, че и двамата силно обичаме и уважаваме Америка, която ни даде всичко. Не вярвам да има разлика. Това, че аз не станах държавен чиновник, не ме прави по-малко човек, убеден във великото призвание на Съединените щати да брани свободата! Както казваше великият Роналд Рейгън: „Shining City on a Hill“!

Драга г-жо посланик… опомнете се! Не подкрепяйте проводници на путинското мракобесие в България. Това не помага нито на българския, нито на американския народ.

Разбирам, че другата седмица ще летите за Вашнгтон. Дано полетът да е през Ню Йорк и ако няма облаци да видите от небето Статуята на свободата!

Херо… борим се за една и съща кауза. Просто аз съм по-възрастен, повече патил и човек, който познава по-добре политическите игри на Кремъл в България. Това не се учи в дипломатическите школи. Това се учи от живота.
Приемете отличната ми почит!

Константин Мишев,
последният редовен кореспондент на Радио „Свободна Европа“ в Ню Йорк.

Postscript… Крим е украински, а не руски. Докладвайте за позицията на Румен Радев на г-н Блинкен. Ако не е чул досега – убеден съм, че ще му се изправят косите.