ЕК опроверга пресцентъра на Петков: Не сме правили снимката му с Блинкен

0
217
Снимка: Трибюн

Кой е снимал и изрязал Ковачевски от снимката не е ясно

Брюксел не е направил снимката на българския премиер Кирил Петков и държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Това са заявили в официален отговор от аудио-визуалната служба на Европейската Комисия до Tribune.bg във връзка с обяснението на пресцентъра на Министерския съвет, че: „снимките пристигат директно от европейските институции“.

От правителствената информационна служба казаха също, че кадрите са правени от фотографи на самия форум, а ако фотосът е редактиран, то това може да е станало неволно в пресцентъра на кабинета.

Оказва се, че източникът на фотографията не е Брюксел. Така мистерията около фотографа или институцията, който/която е автор на снимката, от която, както стана ясно по-рано, е изтрит македонският премиер Димитър Ковачевски, се заплита. Не е изключено тя да е направена от някоя от делегациите.

Снимката се появи в нередактиран вид в туитър акаунта на Ковачевски. Част от нея се оказа публикувана и във фейсбук страницата на министър-председателя Кирил Петков. От МС не са дали никаква информация относно въпросната среща. Единственото ясно е, че кадърът е направен по време на Мюнхенската конференция по сигурността.