Екатерина Захариева: Кабинетът може да започне работа от ден първи

0
40
Екатерина Захариева Кадър: БНТ

Ние не водим разговори с отделни представители. Ако някой иска да ни подкрепи, да го направи в зала, казва депутатката от ГЕРБ

„Кабинетът е добре балансиран. Част от него е политическа, другата част е от хора, които досега не са се занимавали с политика. Има много експерти в кабинета и хора, които могат да започнат работа от ден първи“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева относно съставянето на правителство.

Тя изрази надежда, че кабинетът ще бъде подкрепен в залата и заяви, че никой от ГЕРБ-СДС не иска да ходи на избори.

„Ние не излъчваме партиен кабинет. Правим огромен политически компромис и не мога да разбера какво още очакват българските граждани от нас. Показваме един изявен лекар. Ако някой си търси причина да не го подкрепи, то той няма да го направи“, коментира Захариева коментира състава на кабинета на проф. Габровски, който бе представен вчера.

„Надявам се „Демократична България“, които още не са се произнесли, да размислят. „Продължаваме промяната“ казаха ясно, че няма да ни подкрепят. Те искат избори, не могат да преглътнат, че не са първа политическа сила. Надявам се и БСП да подкрепят този кабинет“, каза тя пред БНТ.

„Ние не водим разговори с отделни представители. Ако някой иска да ни подкрепи, да го направи в зала. Ние всички ще бъдем там“, коментира още Захариева.

„Третият мандат е малко вероятен, почти нищожен. Нека партиите, които не смеят открито да кажат, че искат да отидат на избори, да бъдат честни и да го кажат на българските граждани“, призова тя.